De ultieme gids voor de productie van hoogwaardige pallets

Transport & Productie
productie pallets mcsonline

De productie van pallets is een belangrijk onderdeel van de logistiek keten voor veel bedrijven over de hele wereld. Pallets zijn essentieel voor het vervoer en de opslag van allerlei soorten goederen en producten. Dongen Pallets neemt jou in dit artikel mee in de verschillende stappen van de productie van pallets en hoe zij ervoor zorgen dat deze duurzaam en van hoge kwaliteit zijn.

Verschillende materialen

Pallets kunnen worden gemaakt van diverse materialen, zoals kunststof, metaal en hout. Houten pallets zijn de meest voorkomende en deze worden in de meeste gevallen gemaakt van naald- of hardhout, afhankelijk van de toepassing. Naaldhouten pallets zijn meestal goedkoper en licht van gewicht, terwijl hardhouten pallets duurder zijn maar langer meegaan.

Productie pallets

Voordat het hout gebruikt kan worden voor de productie van pallets, moet het eerst gedroogd worden om ervoor te zorgen dat het voldoende stevig is. Dit gebeurt bij Dongen Pallets in een droogkamer, waarbij het hout wordt blootgesteld aan warmte en lucht om het vochtgehalte te verminderen. De houten blokken worden vervolgens samengevoegd met behulp van spijkers of houtlijm om de pallet te vormen. Afhankelijk van het ontwerp van de pallet kan er ook een bovenkant worden toegevoegd om de goederen beter te beschermen tijdens het vervoer.

Na het samenstellen van de pallet controleert Dongen Pallets altijd nog de stevigheid en de afmetingen van de pallets. Als de pallet voldoet aan de specificaties, wordt deze vervolgens gestapeld en klaargemaakt voor verzending. Dongen Pallets verkoopt niet alleen zelfgeproduceerde Euro-pallets, zij verkopen ook gebruikte pallets, die zij van tevoren geïnspecteerd en gerepareerd hebben om zo de afvalstroom te verminderen.

Kwaliteitsnormen

Iedere pallet die geproduceerd wordt moet voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en veiligheidsvoorschriften. Dit is nodig om te garanderen dat de pallets stevig genoeg zijn om goederen te vervoeren zonder dat deze beschadigd worden. Uiteraard zijn deze normen en voorschriften er ook om ongelukken te voorkomen tijdens het gebruik van pallets.

Dongen Pallets

Sinds 1962 worden er al houten pallets en verpakkingen voor allerlei bedrijven geproduceerd. Naast het produceren van houten pallets en verpakkingen doet Dongen Pallets nog veel meer. Bekijk via de link hieronder de diensten van Dongen Pallets.

Bekijk hier de diensten van Dongen Pallets