Camerabewaking

Tech
camerabewaking mcsonline

Wie wel eens kijkt naar Opsporing Verzocht is het vast al eens opgevallen. De ene crimineel komt beter in beeld dan de ander. Waar de tv-kijker het bij de ene moet doen met korrelige beelden, komt de andere haarscherp in beeld en is een kwestie van tijd, voordat degene voordat de rechtbank verschijnt. Niet zelden kan er in de uitzending de week erop worden bekend gemaakt dat degene ook daadwerkelijk is gepakt. Het is duidelijk welk systeem u wilt hebben hangen aan de gevel van uw bedrijfspand.

Aan de buitenkant van een videosysteem kun je echter niet zien wat de kwaliteit van de beelden is. De termen die aan de buitenkant staan en in de gebruikshandleiding te vinden zijn, zijn voor de meesten van ons ook abracadabra. Het is dus zaak om deze kennis te hebben voordat de keuze wordt gemaakt van systeem en bijbehorende eigenschappen.

Volledig digitaal systeem

Vandaag de dag is het steeds gebruikelijker om een volledig digitaal systeem te hebben. De voordelen liggen voor de hand. Met een digitaal cctv-systeem of een ip-camera heb je geen gezeur meer met tapes. Dat betekent betere kwaliteit en geen gezoek meer naar bepaalde momenten. Daarnaast ben je ook verzekerd van effectieve opslag. Het gebeurt ook steeds vaker in the cloud. Dat brengt risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld als je handmatig alle bestanden upload. In de praktijk komt het erop neer dat je je dan zorgen moet maken over de veiligheid van je bedrijf en je eigendommen. Alleen al in het afgelopen jaar waren er meerdere grote beveiligingslekken, die verlies van inloggegevens opleverden. Het is goed je de vraag te stellen wat er gebeurt met de videobeelden die je zelf hebt opgeslagen, als deze beelden in verkeerde handen vallen door diefstal.

Wat een betere optie is in dat geval, is om kant-en-klare pakketten te kopen, die alleen nog geïnstalleerd hoeven te worden op de juiste plek. Dan weet je wel dat de configuratie klopt met de beschrijving in de handleiding en dat de apparatuur de kwaliteit levert die je wilt. 

Compleet analoog camerasysteem

Heeft u een compleet analoog camerasysteem? Het is niet nodig om alles te vervangen. Als de camera’s nog in orde zijn en de kwaliteit voldoende, is er de mogelijkheid van upgraden. Zo kan van een normaal centraal systeem een online beschikbaar ip-camerasysteem worden gemaakt. Dan is niet alleen monitoring en opslag een fluitje van een cent, maar ook het nakijken van de materie is dan voorzien met het nieuwe systeem. Of bedrading en/of anders apparatuur dan aan vervanging toe is, kan snel worden bekeken door adviseurs. Zij hebben verstand van de bestaande systemen en kunnen dikwijls het advies geven om een systeem deels of geheel in stand te laten. Wie weet, maakt een quick win-actie wel het verschil tussen matig en uitstekend beeld. Wel zo’n veilig idee.