Hoe kan jij jezelf het beste presenteren tijdens een sollicitatiegesprek?

Dienstverlening
sollicitatiegesprek mcsonline

Je hebt gesolliciteerd voor een baan die je heel erg graag wil hebben. Je wordt uitgenodigd op sollicitatiegesprek en nu hoef jij jezelf alleen nog maar goed te presenteren. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? En hoe kan jij jezelf goed voorbereiden op zo een gesprek? Wij geven jou de perfecte handleiding voor een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Kom jij onvoorbereid op sollicitatiegesprek? Dan valt dit direct op en is de kans dat jij wordt aangenomen zeer nihil. Met meer dan 100 vacatures weet Edis Breda als geen ander wat er belangrijk is tijdens een sollicitatiegesprek, zij voeren deze namelijk dagelijks. Zij geven jou daarom ook een aantal tips en voorbeelden hoe jij het beste op een sollicitatiegesprek kan komen.

Sollicitatievragen voorbeelden

Als je weet wat voor vragen je kan verwachten bij een sollicitatiegesprek, kan jij jezelf er goed op voorbereiden. Het kan een goede voorbereiding zijn om een aantal vragen te bedenken die je misschien kan krijgen tijdens het gesprek. Door een antwoord te hebben voorbereid moet het gesprek makkelijker lopen en zal de werkgever eerder tevreden zijn over jou. Eventuele vragen die voorkomen bij een sollicitatiegesprek zijn:

  • Kunt u iets over uzelf vertellen?
  • Waarom past deze functie bij u?
  • Wat zijn uw sterke en zwakte punten?
  • Hoe functioneert u in een team als deze?
  • Wat is de reden dat u weg wilt bij uw huidige werkgever?

6 tips voor tijdens jouw sollicitatiegesprek

Wil jij echt gaan voor de bepaalde functie en wil je ervoor zorgen dat je goed overkomt bij de werkgever? Zorg dan dat jij je houdt aan de volgende zes tips van Edis de recruiters. Zij weten als geen ander wat de afknappers zijn bij zo een gesprek.

1. Op tijd komen

Deze tip klinkt misschien heel standaard, maar dat is het niet voor iedereen. Het ruim op tijd komen voor een sollicitatiegesprek geeft de beste indruk die je je maar kan wensen. Te laat komen, komt over alsof je niet gemotiveerd bent voor de functie waarop je solliciteert.

2. Oriënteer het bedrijf

Ga op onderzoek uit naar het bedrijf waar je op sollicitatiegesprek mag komen. Neem onder andere heel goed de website door en kijk waar ze zich vooral mee bezig houden. Deze informatie kan zeer relevant zijn om tijdens je sollicitatie te kunnen gebruiken.

3. Bereid vragen voor

Probeer tijdens het sollicitatiegesprek niet alleen maar vragen te beantwoorden van de werkgever. Laat ook jouw interesse zien in het bedrijf en stel ook vragen. Deze vragen kan je heel gemakkelijk van tevoren voorbereiden, zodat jij niet bang hoeft te zijn dat je ongeïnteresseerd overkomt.

4. Lees de vacature nog eens extra door

Ken de vacature waarop je solliciteert en zorg dat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Door de vacature nog eens extra door te lezen kan jij jezelf makkelijker verkopen als de perfecte kandidaat die bij de vacature past.

5. Kom verzorgd naar het gesprek

Passende kleding en ervoor zorgen dat je een lekker luchtje op hebt, is uiteraard normaal wanneer jij op een sollicitatiegesprek wil komen. Deze tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch zijn er vaak zat mensen die niet op deze manier naar een gesprek komen.

6. Wees positief en enthousiast

Een groot deel van de werkgevers vinden het belangrijk dat iemand heel positief en enthousiast overkomt tijdens een sollicitatiegesprek. Zij willen jou namelijk graag zien als een aanwinst voor het bedrijf ondanks dat jij misschien niet de perfecte papieren of minder ervaring hebt.

MCSonline

Heb jij een leuk onderwerp of iets anders waarover het team van MCSonline moet schrijven? Laat dit dan vrijblijvend weten via de contactpagina en wie weet staat jouw onderwerp binnenkort op de website.