Orange is the new black Netflix televisie serie

Entertainment
orange is the new black mcsonline

Voor de mensen die destijds net als ik een enorme fan waren van de bekroonde serie "Weeds" komen dezelfde makers nu met iets geheel anders. De gevangenis serie "Orange is the new black" boeit gelijk vanaf de eerste aflevering met subtiel naakte beelden en een plot dat niet verlegen is om het onderwerp van lesbische vrouwen in beeld te brengen.

Nadat ze je beet hebben in de eerste paar afleveringen beginnen ook de verschillende verhalen van de gevangenen interessanter te worden. Zo wordt er langzaam opgebouwd naar complexere verhaallijnen tussen de hoofdpersoon en de gevangenen zelf.

Het verhaal van de serie

Zonder al te veel weg te geven over het verhaal, zal ik hier globaal een introductie geven. Mocht je met een blanke pagina willen beginnen dan kun je verder lezen in de volgende paragraaf. Het verhaal gaat over een vrouw genaamd Piper Chapman (Taylor Schilling) die wegens bepaalde gebeurtenissen in het verleden naar een vrouwen gevangenis moet voor een bepaalde tijd.

Niet geheel op haar plek wordt ze blootgesteld aan het reilen en zeilen van het leven in de gevangenis. Uiteraard wordt ze gelijk heftig op de proef gesteld door de mede gevangenen wiens verhalen uit het verleden tijdens de afleveringen worden belicht.

De serie biedt voor zowel vrouwen als mannen wat wils, al voelen sommige gesprekken wat soap achtig van aard. Het mooie is dat Jenji Kohan zijn naam eer aan doet door een mooie afwisseling te bieden tussen serieuze momenten en werkelijk hilarische en unieke scenes. Voor Weeds liefhebbers zijn er zeker herkenbare momenten in het verhaal die je terug nemen naar de typerende momenten uit deze geweldige serie.

Trailer en kwaliteit

Ondanks dat de aanwezigheid van Jason Biggs die de rol van de man van Piper Chapman op zich neemt, de serie op sommige momenten een wat American Pie achtige toon mee geeft. Zijn de acteurs & actrices in de serie van een hoog kaliber. Eindelijk weer een televisie serie dus die het in zich heeft om te boeien voor een groot aantal seizoenen.

Al met al boeit de serie vanaf het eerste moment en kan ik iedereen aanraden om te beginnen met kijken van deze serie. Omdat de eerste twee seizoenen in één keer zijn uitgebracht kun je gelijk lekker doorkijken op Netflix of dvd.