Cybersecurity in tijden van thuiswerken: hoe veilig ben jij?

Tech
veilig thuis werken

De wereldwijde pandemie van 2020 heeft ons gedwongen om thuis te werken en dit heeft onvermijdelijk geleid tot een toename van cyberaanvallen. Met zoveel mensen die vanuit huis werken en gebruik maken van hun eigen apparaten en netwerken, is de vraag naar veilige thuiswerkoplossingen en cybersecurity groter dan ooit tevoren. In dit artikel gaan we dieper in op cybersecurity in tijden van thuiswerken en hoe QNP hierbij kan helpen.

Thuiswerken en beveiliging

Een van de grootste uitdagingen bij thuiswerken is het beveiligen van gevoelige informatie en het beschermen van netwerken. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor het beveiligen van hun eigen gegevens en die van hun klanten, maar het is vaak moeilijker om dit te doen wanneer medewerkers vanuit huis werken. Een groot deel van de oplossing ligt in het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het beheren van de infrastructuur.

Het belang van infrastructuurbeheer

Het beheren van de infrastructuur is van groot belang bij thuiswerken. Bedrijven moeten er zeker van zijn dat hun medewerkers veilig toegang hebben tot hun netwerk en gegevens. Dit betekent dat bedrijven moeten investeren in beveiligde netwerken en in veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk. Infrastructuurbeheer is daarom essentieel om de veiligheid te garanderen.

Cloud als oplossing

Cloud computing is een uitstekende oplossing voor thuiswerkbeveiliging. Met cloud computing kunnen medewerkers veilig toegang krijgen tot hun werkbestanden en applicaties vanaf elke locatie en elk apparaat. Hierdoor kunnen bedrijven de toegang tot hun gegevens beperken en tegelijkertijd hun medewerkers flexibiliteit en vrijheid bieden. QNP biedt verschillende cloudoplossingen voor bedrijven, waaronder Microsoft Azure en Office 365.

Moderne werkplekbeheer

Moderne werkplekbeheer is een andere belangrijke factor bij thuiswerkbeveiliging. Door te zorgen voor een veilige werkplek voor medewerkers, kunnen bedrijven hun gegevens en netwerken beter beschermen. Moderne werkplekbeheer omvat het beheer van verschillende apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones. Door middel van moderne werkplekbeheer kunnen bedrijven ervoor zorgen dat medewerkers veilig toegang hebben tot hun werkbestanden en applicaties vanaf elk apparaat.

QNP en cybersecurity

QNP biedt verschillende cybersecurity-oplossingen voor bedrijven, waaronder werkplekbeheer, systeembeheer, infrastructuurbeheer en cloudoplossingen. QNP kan bedrijven helpen bij het uitbesteden van werkplekbeheer en systeembeheer, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Door het uitbesteden van werkplekbeheer en systeembeheer kunnen bedrijven hun cybersecurity verbeteren en de veiligheid van hun gegevens en netwerken waarborgen.