Drie redenen om een levensverzekering af te sluiten

Gezondheid
levensverzekering mcsonline

De term levensverzekering is een verzamelnaam voor verzekeringen die te maken hebben met uw leven of met uw overlijden. Daarbij kunt u denken aan een uitvaartverzekering, kapitaalverzekering of lijfrenteverzekering. Twijfelt u over het afsluiten van een levensverzekering? Er zijn verschillende redenen waarom u een of meerdere van deze verzekering(en) kunt afsluiten, die we in dit artikel verder zullen toelichten.

Nabestaanden zonder zorgen achterlaten

Bij overlijden worden de nabestaanden vaak geconfronteerd met financiële problemen. Er valt een deel van het inkomen weg, schulden zijn nog niet afbetaald of er is geen bedrag gereserveerd voor de uitvaart. Wilt u voorkomen dat uw gezin zich zorgen maakt om financiën bij vroegtijdig overlijden van uzelf of uw partner? Een levensverzekering kan dan een optie zijn. Bij een overlijdensrisicoverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd als de verzekerde komt te overlijden. Daarnaast kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Dit type verzekering dekt (een deel van) de uitvaartkosten van de verzekerde. Vanaf het moment van afsluiten begint u met het opbouwen van een bedrag voor uw uitvaart. De uitvaartverzekering kan op een willekeurige leeftijd worden afgesloten, maar daarbij geldt hoe langer u ‘spaart’, hoe meer kosten van uw uiteindelijke uitvaart worden gedekt. Daarmee kunt u voorkomen dat uw nabestaanden opdraaien voor de kosten van de begrafenis of crematie.

Financiële zekerheid voor uzelf  

Naast financiële zekerheid voor uw nabestaanden kunt u ook geld opzij zetten voor uzelf, bijvoorbeeld om een hypotheek af te lossen of als buffer voor toekomstige lasten. De aankoop van een woning is een van de belangrijkste momenten in uw leven. In veel gevallen wordt een woning niet met eigen middelen betaald, maar wordt ervoor gekozen om een hypotheek af te sluiten. Hypotheken zijn leningen en dat betekent dat u deze binnen een bepaalde termijn gaat aflossen. Een levensverzekering geeft u zekerheid dat u de hypotheekschuld deels of in zijn geheel kunt aflossen op de einddatum. 

Voldoende pensioen

Naast kapitaalverzekeringen zijn er nog lijfrenteverzekeringen die ter aanvulling zijn op het pensioen. Als u met pensioen gaat, heeft u recht op AOW en het werkgeverspensioen. Dit inkomen is in de meeste gevallen lager dan het salaris, waardoor u minder luxe kunt leven. Een privé-aanvulling naast dit inkomen, bijvoorbeeld door spaargeld of een lijfrenteverzekering, is daardoor mogelijk gewenst. Zo kunt u blijven leven naar uw huidige standaard en ervaart u in de toekomst ook voldoende financiële zekerheid.